About Me

My photo
Just an average master degree student, currently working on my thesis and doing make over in my spare time IF i'm not shopping LOL... I can be reach at imelda_husin@yahoo.co.id if you guys want me to review your products or sponsorship or simply wanna chat. Thank you...

Monday, October 29, 2012

Make Up Detox

HOLA... I feel like wanna shout after i throw everything from my 2 traincase and boxes. HELP!!!

2012 almost end, it's time to do your make up detox.

What is make up detox? For me, make up detox is get rid of the make up you don't need or simply expired and re-organizing them.

Why i URGE to to this? Because we bloggers, have tons of make up for any reason (buying, giveaway, sponsored) and sometimes we forgot things we have and the products end up already esxpired or broken or whatever. Sad!

Treat your make up as your friend, Fantabulous. They need care, they need special care, on what temperature you should keep them. Have you ever think of that before YOU START A BEAUTY BLOG? :)

Anyway.. i'm not here to lecture, i just wanna share "HOW I DO MY MAKE UP DETOX".

1 . I put everything from my traincase, bags, pouch, etc out.
2. I start organizing them, i like this way : Foundation - Powder; Primer; Lipstick; Lipgloss; Eyeliners; Mascara; Skin Care; Brush.
3. I threw out everything that not proper anymore, by smell, by texture.
4. I giveaway to my friends the things that i didn't match or end up not liking.

You already see the before, let's see the after!

TOP - From Left To Right :

Wooden boxes : Batieste Dry shampoo, 3 Mandom Hair Care, Hair Brushes, 3 Face Mask, and two body lotion, one for day that contains UV Protection, and one for night that has rich moisturizer.

Green box contains foundations. Ok i admit tons of it, look tiny right but, when i finished count i was like *OMG*, 38 foundations >.<

Next is lipgloss only.

BOTTOM - From Left To Right

4 mini plastic containers : Loose eyeshadow; Blush On; Quad Eyeshadow; Bronzer, Highlighter

White Long Container : Mascaras ; Lipstick; Eyeliners

Primers goes to stacking container, and below the primer is skin care.


Unboxes make ups, lots of it! >.<


YEAH, I KNOW! I HAVE TO WASH MY BRUSHES ASAP *blushing*


And finally, time for a little giveaway! It's embracing blogging life, and celebrating upcoming years for the best is yet to come.


Stay tuned to know about this giveaway, more than 30 products inside :)


34 comments:

  1. wow you have a lot of makeup o_O

    ReplyDelete
  2. Kak Mada, bagaimana perasaannya setelah make-up detox? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAPPY, after that aku jiwa pembantaiannya juga keluar. Sekalian beresin kamar hahahah....

      Delete
  3. kak madaa.. kl foundationnya mau dilempar, aku mau koq nangkepnya. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... jawaban semua orang, temen-temenku juga pada rebutan huhuhu..

      Delete
  4. woah~ I wonder how long you gather all those makeups *O*

    ReplyDelete
  5. Madaaaaaa aku puadamuuuuuu *kecuuuuph*

    ReplyDelete
  6. waaaa banyak banget..

    ngiler nungguin giveawaynya kak mada ^_^

    ReplyDelete
  7. waaah buanyaaak banget kaaa >.<
    beauty blogger punya banyak brush ya? buka usaha jasa laundry brush laku nih kayaknya wkwkwkwk


    xoxo
    mels at pandapavillon.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. blm pada dipake lagi tuh kuas-kuas krn blm dicuci.

      Delete
  8. OMG! 38 foundation!! XD XD
    tapi harus diakui kak Mada rajin bener loh nyusun barang sebanyak itu dan menatanya juga rapi :D

    nice post kak Mada, yang lain pada terinpirasi buat atur2 juga ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gak rapi juga sik, tapi at leas skrg keliatan semua. Jadi bisa digilir makenya :)

      Delete
    2. iya mayan lah kak XD dulu aku males banget langsung lempar jadi satu di kotak gt, giliran mau buru2 pake ga keliatan smua deh -___-"

      tapi sekarang udah tobat kak, gak mau gt lagi hehe. kalau di tata rapi liatnya juga enak ya ^^

      thanks for sharing kak Mada. I love your blog! <3

      Delete
  9. aku sering make up detox, minggu yang lalu udah...tp kok sekarang berantakan lagi ya? *syok*
    saben ngelenong pasti berantakan hihi!
    thanks udah ingetin buat detox lagi kak!
    salam kenal kak madaaaaa <3 *hug*

    caroline
    carolinelle.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Caroline, thanks udh stop by..
      Emang sih, ini juga curiga seminggu udah berantakan lagi. But let's try our best not to... *cross finger*

      Delete
  10. Allah, banyak banget make up nya *Q*
    aku tiap minggu detox kok kakak, soalnya kalau gak dirapihin, aku lgsg sakit, wkwkwk
    kamar berantakan, make up brantakan membuatku g bsa tidur, wkwk
    kadang pas detox bnyak bgt debu yg nempel di make up, ketauan gak penah dipake dan sbenernya gak perlu. buakakakak xD
    nice tips kakak kyuu :*

    sun sayang,
    gitasyalala.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES, kadang beli out of curiosity.
      Nah itulah gunanya kita beauty blogger, biar yang mau beli lenongan gak impulsif *hopefully* LOL

      Delete
  11. wow kak mada, make up nya banyak gila! hehehe foundation apa lagi.. woww. ini taon ini aja kak? dtunggu ya kak pallete favoritya hehehe

    salam kenal
    hana
    beauty-chica.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Hana, salam kenal juga. Thanks for stopping by..
      Iya nih, palet2nya gak banyak kok. Lagi nunggu moment yang pas, harus mood. Soalnya satu palet kan isinya banyak, banyak faktor yang harus dipertimbangkan kenapa si palet merk xxx lebih qualified dibanding merek yyy.. *rempongnya* hahaha...

      Delete
  12. ngiri liat koleksi make up kak mada :O
    semangat ya ka detoxnya! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini udah di detox dek :p
      Hahahahahahaha.. Hasilnya segitu...

      Delete
  13. hmm~~ iya juga yah...
    langsung ikutan detox!
    thaanksss tips nya ^^


    Monic,
    http://monicutez.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay.. kalau udah selesai postigan detox-nya colek-colek. Would love to see it :)

      Delete
  14. gyaaa makeupnya *ngiler*
    Salam kenal kak Mada :D
    Aku Melissa, Sabtu kemarin dateng ke event Lancome ^^
    You're so gorgeous btw! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallow Mel..

      Thanks udah dateng, hope you enjoy the event :)

      Delete
  15. wah kak Mada oke banget nih post nya, bener banget soalnya kalo ga diginiin pasti ada aja yg expired dan dsb haiyaaaa =___=" thanks for sharing!!! :*

    http://nitarts-makeupstudio.blogspot.com

    ReplyDelete